Inspirerende Islandske vibber!
Da vi var på seminar i Kautokeino traff vi mange spennende og inspirerende mennesker i løpet av uka. Spesielt var det kjekt å jobbe i workshop og komme i kontakt med andre studenter som hadde fokus på de samme tingene som oss.
"Åstedet" for vår workshop "Connecting the dots", som vi hadde sammen med Halldóra og en rekke andre studenter. Foto: Catrine Hole |
Halldóra Gestsdóttir viser frem en pose hun har tatt med seg til seminar og workshop |
En av disse flotte menneskene var Halldóra Gestsdóttir fra Island. Da hun skulle presentere sitt arbeide tenkte jeg med en gang "JA! Dette skal jeg prøve!", og hun inspirerte både meg og Victoria til å bruke plast på en helt ny måte. Ikke bare virket dette som noe vi kunne gjøre selv, men også noe vi kunne ta med oss inn i skolen og undervisningen. Slik inspirasjon er gull verdt!
Fra vår installasjon Foto: Catrine Hole |
Lærerstudenten: Fortell meg hva du gjør med
plast. Hvordan fikk du ideen om å jobbe med brukte plastposer?
Halldóra: Ideen kom da vi hadde et kurs i samfunnskunst ved Icelandic
Academy of Art, der jeg tar min master. Vi lagde et par poser i plast, altså av resirkulerte handleposer, og så at dette var noe vi ønsket å dele med andre. Vi engasjerte oss fordi dette er et
hett tema akkurat nå med tanke på all den plast som blir kastet i verden i dag.
Fra kunstinnstallasjonen "Connecting the dots" Foto: Catrine Hole |
Lærerstudenten: Hvordan gjør du det, kan du gi oss
noen instruksjoner?
Innsamling og sortering av plastposer til installasjonen Foto: Catrine Hole |
Halldóra: Ta en plastpose og skjær den til i den størrelsen du ønsker posen skal være, klipp ut hele tre lag med plast i samme størrels. Legg så alle disse lagene på et bakepapir med ett bakepapir på toppen. Så du stryker hele utklippet med et strkejern på lav varme (du må kanskje stryke det på begge sider) før du lar det kjøle ned. Du må gjøre dette to ganger for hver side du lager.
Du bruker også samme metode for å lage
håndtakene i den størrelsen du vil de skal være. Til slutt syr du posen
sammen og håndtakene på. Man kan lage all slags størrelser og design med denne metoden, plastsidene blir som stoff du kan bruke til det meste ved å sy. Man kan bruke symaskin eller man kan sy for hånd.
To ferdige poser av resirkulert plastmateriale, produsert på Island Foto: Halldóra Gestsdóttir |
Lærerstudenten: Hva er dine ambisjoner når det
gjelder prosjektet?
Halldóra: Vår drøm er å etablere et verksted hvor folk skal kunne komme og lære å bruke plast, tekstil og annet materiale for å lage nye og nyttige ting. Vår rolle vil være å undervise og lede den kreative prosessen.
Lærerstudenten: Føler du at arbeidet ditt ble påvirket på noen måte etter besøket i Kautokeino?
Halldóra: Jeg synes det var flott å se alt folk laget der. Vi snakket mye om bærekraft og
det var godt å høre hva andre gjør og tenker om det. Det har virkelig påvirket meg.
Jeg var også veldig overrasket over hvor mye oppmerksomhet posene vår fikk da jeg viste dem frem, det har virkelig betydd mye for oss som har jobbet med dette.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar