mandag 20. januar 2014

Alaska next!


Høgskolen i Nesna meddelte rett før jul at de skulle sende en delegasjon til University of Alaska Anchorage i februar, for å videreformidle satsingen på grunnskolelærerutdanning med fokus på stedsbasert læring. Blant annet innebærer det arbeid med snø som undervisningsmateriale, og hvordan man kan bruke andre læringsarenaer enn klasserommet.

Det beste med dette var at vi som studenter kunne søke om å få bli med! 

Jeg tenkte YOLO! og slengte noen superlativer ned på en søknad så fort jeg kunne. Dagene gikk sakte men sikkert frem mot jul, mens spenningen bygde seg opp. Plutselig, like før håpet om svar var ute; på selveste lillejulaften oppdaget jeg 3 ubesvarte anrop fra en annen søker på telefonen min, og det gikk opp for meg at...
                                                 HJELP! VI SKAL TIL ALASKA! 

Fra høyre: Eirik Dahl, Mette Gårdvik, Evelyn Utigard og meg

Delegasjonen består av tre lærere og tre studenter. Studentene er Evelyn Utigard som tar årstudium i kunst og håndverk, Eirik Dahl og meg selv som går andreåret på GLU 5-10. Lærerne er Wenche Sørmo, Mette Gårdvik og Karin Stoll fra HiNe. Kåre Børli fra Hemnes sentralskole skal også være med som representant for Polarsirkelen Friluftsråd, og med vår egen fotograf Hans Petter Sørensen fra FarOutFocus med på teamet vil vi også kunne dokumentere det meste!
19 februar flyr vi avgårde til vinterens første eventyr, og mens snøen fremdeles glimter med sitt fravær på Nesna, er jeg sikker på at vi skal få fylt opp snø-behovet vårt over there. I sekken skal vi ha med oss snøskulptur-erfaringene våre som vi ervervet på ordentlig vis i -20 grader i Utskarpen, og som vi har videreutviklet i egne praksis-klasser rundt om på forskjellige ungdomsskoler på Helgeland.

Her er bilder fra vår samling i Utskarpen, der vi jobbet med temaet "Vann, snø og is", i tillegg ser dere noen skulpturer elevene våre i praksis har laget.

Vi hadde en rekke aktiviteter knyttet til snøprosjektene, deriblant forsøk med snø og is. Vi lagde iskrystaller av papir inne og jobbet med utforming av snøskulpturer og islykter ute. Utrolig spennende og gøy! I tillegg hadde vi det koselig sammen, vi laget felles middag på kvelden og spiste lunch rundt bål ute i sola mens vi bygde skulpturer.























En søt liten slange laga av praksiselever på Nesna

Vi er alle både enige og engasjerte i videreformidlingen av denne flotte praksisen, som virkelig kan få elever i skolen til å ta i bruk naturen og snøen i undervisningen. Vi er stolte av å få dele våre erfaringer med andre som er interessert i prosjektet, og vi ser frem til å prøve det ut på andre siden av kloden. 

I løpet av turen vil vi blogge om det meste, så følg med!


Les mer om turen og prosjektet HER på Facebook.


Snø er et fantastisk materiale å jobbe med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar